Haber

HDP Grup Başkanvekili Beştaş: “Tecrit evrensel hukuka aykırıdır”

HDP Küme Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, “Tecrit demokratik uzlaşmadan, özgür siyasetten ve evrensel hukuktan uzaklaşmadır, tecrit hukukun sıfır noktasıdır.” dedim.

Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında tecridin kaldırılması için Adalet Bakanlığı önünde başlattıkları nöbeti sürdüreceklerini söyledi.

İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan ve diğer tutuklulara uygulanan tecridin sıradan bir tecrit olmadığını ileri süren Beştaş, “Bu zerre kadar umut bırakmamaya dayanan uluslararası bir tecrittir ve Türkiye’yi de aşan derinleştirilmiş mutlak bir tecrittir. .” dedi.

Öcalan’a uygulanan tecridin dünyada bir örneğinin olmadığını savunan Beştaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu tecridin nedeni, İmralı’nın Kürt sorununda bitmek bilmeyen demokratik çözüm ısrarıdır. Gerçekler eğilip bükülmekle değiştirilemez, çünkü gerçekler anlaşılmak için vardır, inanılmak için vardır. Bugün Kürt sorunu bir gerçektir. yeni anlaşılmak üzere.Tecrit demokratik bir uzlaşmadır,özgür bir siyasettir.Ve evrensel hukuktan uzaklaşmadır,tecrit hukukun sıfır noktasıdır.Özel kanun çıkan İmralı Cezaevi’nden yaklaşık iki yıldır haber yok. , özel bir rejim ve özel yasalar işletilmektedir.”

Tecridin dünyanın gündeminde olduğunu ancak Türkiye’nin tecridin yokmuş gibi davrandığını öne süren Beştaş, tecridin kaldırılmasını istediklerini kaydetti.

espiyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu